با توجه به اینکه این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا نیز مشاهده شده این نگرانی بیشتر میشه که آیا این ویروس به ایران هم انتقال می یابد؟
از طرفی همین ماه گذشته شیوع گسترده آنفولانزای مرگبار در کشور که باعث بستری شدن و فوت عده ای از مردم شد، نگرانی در مورد ابتلا به این ویروس جدید را بیشتر کرده است.
ساده انگاری ویروس کرونا عواقب احتمالی زیادی را به همراه دارد. لذا بر آن شدیم که با توضیحی مختصر در مورد ویروس کرونا، روشهای انتقال و پیشگیری از ابتلا به این ویروس، تا حدودی نگرانی را کاسته و آرامش را به شما همراهان برگردانیم.
ویروس کرونا گروهی بزرگی از ویروس های شایع در میان حیوانات است.
این نوع ویروس جزء خانواده بزرگی از ویروسهاست که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
تحقیقات نشان میدهد که کدهای ژنتیکی این ویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.
در مواردی نادری شاهد انتقال این ویروس ها از حیوانات به انسان هستیم مثل شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۲
در سال ۲۰۰۲ در چین ویروس سارس، باعث ابتلای بیش از هشتهزار نفر و مرگ ۷۷۴ نفر در جهان شد.
این ویروس ها بیشتر دستگاه تنفسی را درگیر می کنند و علایمی متوسط تا حاد، شبیه به سرما خوردگی را در افراد مبتلا ایجاد می کنند.
در افراد مسن، کودکان و کسانی با دستگاه ایمنی ضعیف تر می تواند علائم شدیدتر و جدی تری مثل ذات الریه یا برونشیت ایجاد نماید.
معمولا این ویروس از فرد مبتلا به سایرین از راه های زیر منتقل می شود
در حال حاضر واکسنی برای پیشگیری ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد.
تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است.
در قدم بعدی باید محدودیتهای مسافرتی ایجاد کرد و از گردهماییهای عمومی جلوگیری کرد.
ویروس کرونا عفونت باکتریایی نیست بنابراین نمی توان آن را با آنتی بیوتیک ها درمان کرد.
روش پیشگیری اکنون مرطوب نگه داشتن گلو است، اجازه ندهید گلوی شما خشک شود.
بنابراین خود را تشنه نگه ندارید زیرا وقتی غشای گلوی شما خشک شد، ویروس در طی ۱۰ دقیقه می تواند به بدن شما حمله کند.
با توجه به سن هر بار نوشیدن آب برای بزگسالان ۸۰-۵۰ سی سی و برای کودکان ۵۰-۳۰ سی سی می باشد.
هر وقت احساس خشکی در گلو کردید سریع آب بنوشید. هدف فقط مرطوب نگه داشتن گلو است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می تونین مقاله بهترین راه مقابله با کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن! و پیشگیری و درمان کرونا با طب سنتی را مطالعه فرمایید.
از طریق سامانه آنلاین ایزو ویزیت، می توانید با کلیک بر روی لینک زیر، تست رایگان احتمال ابتلا به ویروس کرونا در صورت شیوع در ایران را انجام دهید. پس با ما همراه باشید.
چند درصد احتمال آلودگی به ویروس کرونا در من وجود دارد؟
منبع
Guan, Y., Zheng, B.J., He, Y.Q., Liu, L., Zhuang, C.L., and poon, L.M. 2010. Isolation and Characterization of Viruses Related to the SARS Coronavirus from Animals in Southern China. Science, 302: 276-278
خیلی از شماها حداقل یک بار عصب کشی را تجربه کرده اید. معمولا کسی که کارش به عصب کشی می رسد، قبل از آن یک دوره درد دندان را تحمل کرده است و معمولا خود مراحل عصب کشی هم ممکن است همراه با درد باشد. در نهایت بعد از عصب کشی هم ممکن است چند روزی درد داشته باشیم. همه این موارد باعث می شود که عصب کشی یاد آور درد برایمان باشد.
من طی این 12 سال مطب داری دریافته ام که بیماران درباره ی عصب کشی و مراحل اجرای آن ابهامات زیادی دارند. لذا در مطب سعی می کنم در طی انجام کار، بیماران را با مسائل پیرامون آن آشنا کنم. در این مطلب هم سعی کرده ام مراحل مختلف عصب کشی را برای شما توضیح دهم. (روی تصاویر کلیک کنید تا آنها را واضح تر مشاهده کنید.)
1- تصویر بالا دندانی را نشان می دهد که دچار پوسیدگی شده و به عصب رسیده است.
ورود میکروب ها به پالپ دندان باعث ایجاد التهاب در پالپ شده و این التهاب باعث افزایش حجم پالپ می شود. با توجه به اینکه پالپ دندان در یک محفظه بسته واقع شده، باعث افزایش شدید فشار داخلی آن می شود. این افزایش فشار، منجر به فشار آمدن به پایانه های عصب دندان شده و درد دندان شروع می شود.
علت افزایش درد دندان در شب این است که موقعی که دراز می کشیم، فشار داخلی پالپ دندان باز هم بیشتر می شود.
در زمان های قدیم سیخ داغ شده را به محل پوسیدگی وارد می کردند و دندان درد خوب می شد. علت آن بود که با سوراخ کردن سقف پالپ و جاری شدن خون، فشار داخل پالپ کاهش پیدا کرده و درد کم می شد.
ما هم در مطب، جلسه ی اول چنین کاری می کنیم، البته مُدرن تر و استریل تر؟! ما با بی حسی و فرز و توربین دندان پزشکی پالپ را باز کرده و پانسمان می کنیم و این کار باعث خوب شدن دندان درد می شود.
2- بعد از تمیز کردن و برداشتن پوسیدگی به کانال های داخل ریشه دسترسی پیدا می کنیم. این کانال ها باید از هر نوع بافت نرم و احتمالا میکروب پاک سازی شده و کانال ها فرم داده شوند. این کار به وسیله فایل ها انجام می شود. بعد از این مرحله کانال های ریشه، آماده پُر کردن می شود .
3- کانال های ریشه با موادی به نام گوتا پرکا پُر می گردد. این مواد سازگار با نسوج انسانی است و موادی همراه دارد که باعث مشاهده ی آن توسط رادیوگرافی می شود. در ضمن توانایی شکل پذیری و فشرده شدن را دارد.
تا این مرحله به دو بار رادیو گرافی نیاز است تا بتوان طول کامل ریشه دندان را اندازه گرفت و از پُر شدن کامل ریشه مطمئن شد. پُر کردن کامل دندان اهمیت به سزایی دارد و عدم مهر و موم شدم کامل ریشه، باعث شکست درمان ریشه دندان خواهد شد.
بعد از پُر کردن ریشه، معمولا دندان به دو علت پانسمان موقت می شود: اول اینکه این درمان ها وقت گیر است و معمولا بیمار خسته می شود. ثانیا این کارها احتمال درد و ناراحتی های بعد از عصب کشی را به همراه دارد.
بنابراین معمولا پُر کردن کامل دندان را به جلسه ی بعد و اطمینان از قطع شدن درد احتمالی، موکول می کنیم.
4- ترمیم تاج دندان های عصب کشی شده باید با دقت صورت بگیرد، چون هم نسج دندانی زیادی تخریب شده و هم به علت عصب کشی دندان خشک و شکننده می شود.
معمولا دندان عصب کشی شده باید با پین داخل کانال همراه با یک ماده ی محکم مثل آمالگام پر شود و بعد حتما روکش گردد. هر چند روکش دندان هزینه بردار است، اما ارزش آن را دارد، زیرا از شکست احتمالی دیواره های دندان جلوگیری می کند.
بیماران متعددی را سراغ دارم که بعد از عصب کشی به آنها توصیه کردم دندان خود را روکش کنند، ولی به علت سهل انگاری، بعد از مدتی دندانشان تحت فشار، شکسته و در نهایت کشیده شده است.
معمولا ضایعات نوک ریشه و آبسه ی احتمالی با یک درمان خوب ریشه بهبودی پیدا می کند.